CREAM LIQUEUR UVILLA FLAVOR (PHYSALIS PERUVIANA)
Main Article Content
Abstract
The uvilla is a fruit that expands in the agricultural field of Ecuador; this fruit is marketed fresh and a minimum percentage in processed fruits such as jam, puree and frozen pulp. The purpose of this project is to produce a liqueur cream flavored with uvilla, as a new alternative for industrialization in the province of Carchi; for which the drink is made by fermenting the uvilla juice for a period of 15 days, which was subsequently subjected to the simple distillation process, the degrees of alcohol were measured, then the uvilla sauce was made at a medium temperature. Once the alcohol is acquired, it is mixed with the other inputs (milk cream, uvilla sauce, uvilla alcohol), therefore, three treatments are carried out with different formulations, which a sensory analysis was applied to all treatments by means of 50 semi-trained tasters from the Universidad Politécnica Estatal del Carchi, a food engineering degree, he is able to determine which formulation has the greatest acceptance. The final product has 14 degrees of alcohol, which indicates that it is within the rules of the INEN 2802 STANDARDS; also a pH of 4.72 and 36 ° Brix; However, it is not a totally harmful drink, since it contains 40% milk cream and 30% uvilla sauce, which provide nutritional properties and health benefits
Downloads
Article Details
Aquellos autores/as que tengan publicaciones con esta revista, aceptan los términos siguientes:
a. Los autores/as conservarán sus derechos de copiar y redistribuir el material, bajo los términos estipulados en la Licencia de reconocimiento, no comercial, sin obras derivadas de Creative Commons que permite a terceros compartir la obra bajo las siguientes condiciones:
Reconocimiento — Debe reconocer adecuadamente la autoría, proporcionar un enlace a la licencia e indicar si se han realizado cambios. Puede hacerlo de cualquier manera razonable, pero no de una manera que sugiera que tiene el apoyo del licenciador o lo recibe por el uso que hace.
NoComercial — No puede utilizar el material para una finalidad comercial.
b. Los autores/as podrán adoptar otros acuerdos de licencia no exclusiva de distribución de la versión de la obra publicada (p. ej.: depositarla en un archivo telemático institucional o publicarla en un volumen monográfico) siempre que se indique la publicación inicial en esta revista.
c. Se permite y recomienda a los autores/as difundir su obra a través de Internet (p. ej.: en archivos telemáticos institucionales o en su página web) antes y durante el proceso de envío, lo cual puede producir intercambios interesantes y aumentar las citas de la obra publicada. (Véase El efecto del acceso abierto).