EDIBLE LEPIDOPTERANS: PAST, PRESENT AND FUTURE PASADO, PRESENTE Y FUTURO
Main Article Content
Abstract
Many species of insects have used as traditional food by local peoples, mainly in the tropic region. In this study, the edible lepidopterans in Mexico were used as study case that exemplify progress and challenges to incorporate edible insects to large scale human nutrition. Although edible insects have gained increasing interest as alternative food source for the future, caution must be paid to some aspects related to management and conservation of it. The lack of a specific Regulation for edible insects emerges as a key element necessary for ensuring safe consumption and conservation of wildlife populations of insects.
Downloads
Article Details
Aquellos autores/as que tengan publicaciones con esta revista, aceptan los términos siguientes:
a. Los autores/as conservarán sus derechos de copiar y redistribuir el material, bajo los términos estipulados en la Licencia de reconocimiento, no comercial que permite a terceros compartir la obra bajo las siguientes condiciones:
Atribución: debe dar el crédito apropiado, proporcionar un enlace a la licencia e indicar si se realizaron cambios. Puede hacerlo de cualquier manera razonable, pero no de ninguna manera que sugiera que el licenciante lo respalda a usted o su uso.
No comercial: no puede utilizar el material con fines comerciales.
Sin restricciones adicionales: no puede aplicar términos legales ni medidas tecnológicas que restrinjan legalmente a otros hacer cualquier cosa que la licencia permita.